Hundar är väldigt fina djur, men de kräver liksom alla andra mängder av skötsel, omsorg och kärlek, och som nybliven djurägare kan det vara svårt att veta hur man bäst tar hand om sin hund och då kan man behöva tips. Alla hundar är först och främst individer. Detta innebär i sammanhanget att det kan variera vad de kräver för typ av skötsel. En hund får inte lämnas ensam mer än 6 timmar per dygn och en valp under 4 månader ska inte lämnas ensam alls. Detta ska du ha i åtanke innan dess att du tar hem din hund. Ett tips är att det måste finnas tid att ge din hund en bra start i livet och det är en förutsättning för att du ska få en lycklig och problemfri hund även framöver.

Tips på hur man tar hand om sin hund

Några livsviktiga tips är att hunden bör rastas var fjärde timme, men en hund som inte är rumsren än, samt äldre hundar behöver rastas oftare. Man ska med andra ord utöva rastningen av hunden efter hundens behov. När det kommer till matning kan man med hjälp av det foder som man använder sig av räkna ut med hjälp av hundens kroppsvikt hur mycket den bör äta per dag. En del hundar och särskilt unga hundar behöver dock äta mer då de rör på sig och är väldigt aktiva. Äldre hundar kan behöva äta mindre för att hålla vikten.

tipsHunden ska alltid ha tillgång till färskt vatten. En del ägare föredrar att alltid ha fodret nere så att hunden kan servera sig själv, medan andra serverar maten på vissa tider. En hund bör äta minst två gånger per dag. En del hundar klarar inte av att ha fri ranson av foder och om du har flera hundar kan det hända att de stressäter för att bli utan. Du bör se till att tidigt ta ledarskap över din hund i alla typer av situationer.